IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха още засекретени документи в дома на Джо Байдън

Някои от документите са от мандата на Байдън като вицепрезидент, докато други са от времето, когато е бил сенатор в периода 1973-2009 г.

09:37 | 22.01.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американското министерство на правосъдието е намерило още засекретени документи в дома на държавния глава на САЩ Джо Байдън, съобщава Bloomberg, цитирайки адвоката на президента Боб Бауър. Някои от документите са от мандата на Байдън като вицепрезидент, докато други са от времето, когато е бил сенатор в периода 1973-2009 г.

По време на претърсването на министерството в дома на Байдън, продължило над 12 часа, са намерени още бележки, които Байдън лично е написал на ръка като вицепрезидент, добавя адвокатът.

Президентът предложи достъп до дома си, „за да позволи на Министерството на правосъдието да извърши претърсване на всички помещения за потенциални записи от времето му като вицепрезидент и за потенциално секретни материали“, изтъква Бауър.

Нито Байдън, нито съпругата му са присъствали на претърсването, добавя адвокатът.

Преди това правни защитници на Байдън са намерили в дома му други секретни документи, които са били предадени на съдебното министерство. Подобни документи са намерени и в бивш офис на президента.

Тези събития предизвикаха критики от страна на републиканците и назначаването на специален прокурор. Самият Байдън заяви, че съдейства напълно на разследването и е уверен, че решението ще дойде скоро.

Бившият държавен глава Доналд Тръмп също е разследван за това как се е отнасял с класифицирана информация, но съюзниците на Байдън отказват да направят паралел с това. Докато Тръмп оказва да върне въпросните документи, Байдън доброволно се съгласи да направи това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 22.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
wart
преди 1 година
Тоя изкуфял престъпник за няколко месеца разруши това което бе създадено с години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
danchomentata
преди 1 година
Panzerkampfwagen V supply from Druzhba pipeline https://astanatimes.com/2023/01/kazakhstan-to-deliver-300000-tons-of-oil-to-germany-in-2023/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още