fallback

Донев: Служебното правителство е готово да се сбогува с МС

Акад. Денков заяви, че се очаква разговорите около бъдещия кабинет да продължат и в днешния празничен ден.

14:09 | 24.05.23 г. 4

Служебното правителство е готово да се сбогува с Министерския съвет и с постовете, които заема, веднага след като бъде избрано редовното правителство от Народното събрание. Това заяви премиерът Гълъб Донев по време на честванията по случай 24 май пред Нова телевизия.

Той не скри, че е бил изненадан от формулата, за която се споразумяха първите две формации в парламента – редовен кабинет с мандат от година и половина и премиери на ротация на 9 месеца.

„Не знам доколко ще е успешна. Нашата Конституция това не го предвижда, така че го приемам като някакво може би джентълменско споразумение”, коментира министър-председателят.

„Не казвай „хоп“, преди да прескочиш“. Това заяви, от своя страна, акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“ в отговор на въпрос на bTV какво ще е първото нещо, което ще направи в качеството си на министър-председател.

Очаква се разговорите около бъдещия кабинет да продължат и в днешния празничен ден. След принципното съгласие на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната", отговор се очаква от „Демократична България“.

„Те винаги са казвали, че ще подкрепят кабинета, но трябва да минат през вътрешните си разговори, да се обяснят аргументите какви са, така че просто трябва да се отнесем с малко търпение и спокойствие“, каза Денков.

По думите му разговорите вървят съвсем нормално, а от „Продължаваме промяната“ имат още малко работа по състава на кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:55 | 24.05.23 г.
fallback
Още от Политика виж още