IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Донев: Служебното правителство е готово да се сбогува с МС

Акад. Денков заяви, че се очаква разговорите около бъдещия кабинет да продължат и в днешния празничен ден.

14:09 | 24.05.23 г. 4
Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ
Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Служебното правителство е готово да се сбогува с Министерския съвет и с постовете, които заема, веднага след като бъде избрано редовното правителство от Народното събрание. Това заяви премиерът Гълъб Донев по време на честванията по случай 24 май пред Нова телевизия.

Той не скри, че е бил изненадан от формулата, за която се споразумяха първите две формации в парламента – редовен кабинет с мандат от година и половина и премиери на ротация на 9 месеца.

„Не знам доколко ще е успешна. Нашата Конституция това не го предвижда, така че го приемам като някакво може би джентълменско споразумение”, коментира министър-председателят.

„Не казвай „хоп“, преди да прескочиш“. Това заяви, от своя страна, акад. Николай Денков от „Продължаваме промяната“ в отговор на въпрос на bTV какво ще е първото нещо, което ще направи в качеството си на министър-председател.

Очаква се разговорите около бъдещия кабинет да продължат и в днешния празничен ден. След принципното съгласие на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната", отговор се очаква от „Демократична България“.

„Те винаги са казвали, че ще подкрепят кабинета, но трябва да минат през вътрешните си разговори, да се обяснят аргументите какви са, така че просто трябва да се отнесем с малко търпение и спокойствие“, каза Денков.

По думите му разговорите вървят съвсем нормално, а от „Продължаваме промяната“ имат още малко работа по състава на кабинета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 24.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
danchomentata
преди 11 месеца
https://***.jpost.com/breaking-news/article-744106
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 1
danchomentata
преди 11 месеца
Не се знае, като арижат и енергетиката негласуващите дали нема да са от партията на национализацията на плана Ран и Ът.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 2
RoyBatty
преди 11 месеца
Относно споразумението ПП-ГЕРБ за коалиция с ротационно лице е забавно да се видят видеата в канала на ПП, в който ГЕРБ за крад ци, нег одници ... .. Например https://***.youtube.com/watch?v=d-gjeFhLXZU . И защо амнистират пре стъ пниците, за които говорят в клиповете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
danchomentata
преди 11 месеца
На въртележката вестибуларните апарати скок скок подскок макак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още