IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Не позволихме големите кризи да станат кризи на София

Приели сме 3401 решения за четири преломни и тежки години, в които следваха изпитания след изпитания, каза председателят на СОС Георги Георгиев

11:17 | 17.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ
Снимка: БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

През тези четири години преминахме през много тежки кризи – от световна пандемия, през огромна инфлация, бежански вълни, до политическа нестабилност. Като местна власт устояхме и направихме много и не допуснахме големите кризи да се превърнат в кризи на София.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която произнесе слово на днешното тържествено заседание на Столичния общински съвет, посветено на Деня на София – 17 септември, цитирана от БТА.

Тя благодари на администрацията и на всички общинските съветници, както за подкрепата, така и за споровете, които са водили.

„Често чувам някои да измерват отговорността си с броя на хората, които са гласували за една или друга партия. Отговорността ни е много по-голяма. Тя е и пред тези, които изобщо не се интересуват кой взима решенията за града ни. Моят призив към вас за идващите местни избори е да не създавате несъществуващи разломи, да не изграждате несъществуващи различия, да не противопоставяте едни хора срещу други в опит да се харесате на някого“, обърна се тя към общинските съветници.

„София е общност от достойни и свободни хора, които градят и живота си, и бъдещето на страната ни. За това са нужни високи и истински цели, които да увличат, създават и обединяват“, каза още кметът на София.

По време ва заседанието Георги Георгиев, председател Столичния общински съвет, направи кратка равносметка за свършеното от Столичния общински съвет в изтичащия вече четиригодишен мандат.

„Приели сме 3401 решения за четири преломни и тежки години, в които следваха изпитания след изпитания. През това време, въпреки политическите различия и споровете, ние успяхме да свършим много и смислени неща за някои от тях“, отбеляза той, цитиран от БТА.

Сред успехите той избори дигитализацията в градския транспорт, подмяната на подвижния му състав, мащабната програма за изграждане на тротоари, изграждане на спортни зали и площадки, както и първата в страната програма „Правна клиника“ за защита на жертвите от домашно насилие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 17.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още