IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметът на София Йорданка Фандъкова няма да се кандидатира за нов мандат на поста

Решението си Фандъкова е взела отдавна, но не го е обявила по-рано, за да мотивира екипа си да работи

13:34 | 14.01.23 г.
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев
Кметът на София Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС/Боби Тошев

Кметът на София Йорданка Фандъкова обяви в ефира на Нова телевизия, че няма да се кандидатира за нов мандат на поста на следващите местни избори. Решението, по нейни думи, тя го е взела отдавна, но не го е обявила, за да мотивира екипа си да работи усилено през сегашния ѝ мандат. 

"Да, това е мое решение, отново ще кажа – отдавна. Много хора знаеха за това, но разбира се, вече е време да бъде обявено и пред всички. Но така или иначе имаме доста работа през следващите месеци", каза Фандъкова, цитирана от БНР.

"Решението взех още веднага след последните избори и го споделих с моите колеги. Разбира се, беше важно да мотивирам целия екип за работа, така че това продължава, мотивирани сме, за да довършим всичко. Имаме доста работа още през следващите месеци. Очакваме 29 нови трамвая да пристигнат тази година. Очакваме 54 нови електробуса, разбира се, за всички нас най-големият, особено за мен, стратегически обект е метрото, което продължаваме", коментира още тя.

На въпрос дали вече има определен кандидат-кмет от ГЕРБ, който да се включи в кметската надпревара за столицата, Фандъкова отговори, че "има спекулации", но тя все още не е запозната с официално оповестени и издигнати кандидати от някоя партия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:34 | 14.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още