fallback

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Журналистът заяви, че е взел решението напълно съзнателно след лична среща с Бойко Борисов миналата седмица

10:07 | 25.09.23 г. 9

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата. Тази сутрин от коалицията регистрират Хекимян за кандидат за кмет на София в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Партията подава и документи за регистрация на кандидатите за общински съветници.

Антон Хекимян заяви, че е взел решението напълно съзнателно. "Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, каза той.

„От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус”, каза още той.

По думите му София трябва да бъде още по-модерен град.

„Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация”, каза още Хекимян.

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си е дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. „През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна", каза Хекимян и посочи, че в предстоящата предизборна кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

Хекимян е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам.

Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

Хекимян беше директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от декември 2020 г. до 22 септември 2023 г. Професионалният му път започва в телевизията като стажант през 2004 г. 

От ГЕРБ до последния момент държаха в тайна името на кандидата си за столичен градоначалник. Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е утре, 26 септември.

Припомняме, че от „Продължаваме промяната-Демократична България” издигнаха Васил Терзиев за кандидат за столичен градоначалник. Кандидатът на „Възраждане” е Деян Николов, а БСП номинираха Ваня Григорова. От „Има такъв народ” издигнаха Ивайло Вълчев. Кандидат за кмет на София е и независимият депутат Радостин Василев. Вили Лилков беше издигнат от гражданската инициатива „Синя София”, а Карлос Контрера - от ВМРО. В битката за кметския стол в столицата се включи и Красимир Стойчев от „Партия на Зелените”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:34 | 25.09.23 г.
fallback
Още от Политика виж още