IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София

Журналистът заяви, че е взел решението напълно съзнателно след лична среща с Бойко Борисов миналата седмица

10:07 | 25.09.23 г. 9
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева
Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на столицата. Тази сутрин от коалицията регистрират Хекимян за кандидат за кмет на София в Общинската избирателна комисия (ОИК).

Партията подава и документи за регистрация на кандидатите за общински съветници.

Антон Хекимян заяви, че е взел решението напълно съзнателно. "Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, каза той.

„От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус”, каза още той.

По думите му София трябва да бъде още по-модерен град.

„Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени, за да може София да се превърне в столица, която да докаже първенството си в европейската класация”, каза още Хекимян.

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си е дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. „През целия този път съм го правил и смятам, че мога да го правя от другата страна", каза Хекимян и посочи, че в предстоящата предизборна кампания ще бъде себе си и ще бъде близо до хората.

Хекимян е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам.

Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева Снимка: БГНЕС/Надежда Пеева

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

Хекимян беше директор „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV от декември 2020 г. до 22 септември 2023 г. Професионалният му път започва в телевизията като стажант през 2004 г. 

От ГЕРБ до последния момент държаха в тайна името на кандидата си за столичен градоначалник. Крайният срок за регистрация на кандидатите за участие в местните избори е утре, 26 септември.

Припомняме, че от „Продължаваме промяната-Демократична България” издигнаха Васил Терзиев за кандидат за столичен градоначалник. Кандидатът на „Възраждане” е Деян Николов, а БСП номинираха Ваня Григорова. От „Има такъв народ” издигнаха Ивайло Вълчев. Кандидат за кмет на София е и независимият депутат Радостин Василев. Вили Лилков беше издигнат от гражданската инициатива „Синя София”, а Карлос Контрера - от ВМРО. В битката за кметския стол в столицата се включи и Красимир Стойчев от „Партия на Зелените”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 25.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 1
earth1225
преди 7 месеца
Не съм разбирач, но май подариха победата на ПП. Или поне ще са на балотаж.Дано само сглобката след изборите да не се счупи че не искам пак кабинет на Рааасев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 0
andy
преди 7 месеца
Този мушмopoк "красавец" ли е?! :-))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 7 месеца
Проблема не е толкова, че човека е с модерна сексуална ориентация, а че под името му пише ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 11 rate down comment 4
Schopenberg
преди 7 месеца
От близо 4 години Антон Хекимян е неразделен с известния в модните среди манекен Тунджай Мустафа-Туни. Красавецът от каталога на Визаж и журналистът в рамките само на последните 6 месеца са били на повече от 5 екскурзии в чужбина заедно, пише Ретро през 2022.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 5
Schopenberg
преди 7 месеца
Хаха! Жалка и смешна кандидатура на полумъж/полужена. Уж ББ щеше да обяви кандидата, но явно и тоя *** го е срам от подобна излагация. Фандъкова поне се опитваше да е "мъжко момиче". Сега ще ни забавлява женско момченце от старозагорско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 21 rate down comment 8
Schopenberg
преди 7 месеца
Би било по-добре гербаджиите да бяха издигнали Цецка Цачева (Хаха) вместо ужпопулярния самозванец хекимян. Освен да му лъсне лъжливия *** на глупав подмазвач, не виждам друг ефект.Явно Васил Терзиев непоклатимо напредва към победа на 1ви тур и отпадащите отпадъци са в тотална безпътица. Победа ВТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 23 rate down comment 2
Nuclear man
преди 7 месеца
Човекът просто е решил да смени ГРОБ ТВ с ГРОБ, какво толкова?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
khao
преди 7 месеца
До: nkavrakov1982 щото това е първия журналист дето виза в политиката... Много добре знаем кво дават по телевизията, но как да променим 80-те процента ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 38 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 7 месеца
Ха ха ,всеки гражданин да се замисли ,дали изобщо да гледа новини и български телевизии,след като бившия шеф на новините в БТВ ,се е готвил за кмет на ГЕРБ.Реално той е служил на партията много преди да напусне БТВ последните дни и седмици ,сами си правете сметката какво Ви дават телевизиите като качество ,истинност и обективност ,по скоро само заблуждават хората и ги лъжат обслужвайки партиите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още