IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото срещу Тръмп за намеса в изборите през 2020 г. ще се състои на 5 август 2024 г.

Процесът в Джорджия е едно от четирите наказателни обвинения, пред които е изправен Тръмп

15:45 | 18.11.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Прокурорите в американския щат Джорджия са предложили 5 август 2024 г. като дата за процеса срещу бившия президент Доналд Тръмп и другите, обвинени в участие в престъпно предприятие за рекет с цел намеса в президентските избори през 2020 г.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис представи графика в светлината на процесите по федералните наказателни дела срещу Тръмп, насрочени за 4 март и 20 май следващата година във Вашингтон и Южна Флорида, съобщава Bloomberg.

Съдията от Флорида обаче наскоро обяви, че ще проведе изслушване през март във връзка с това дали да отложи датата през май, което потенциално усложнява решенията за насрочване на делото в Джорджия.

Делото в Джорджия е едно от четирите наказателни обвинения, пред които е изправен Тръмп, който набира скорост в кампанията си за президентския пост.

Досега Тръмп безуспешно настояваше за отлагане на съдебните процеси по федералните дела за след изборите за президент на САЩ, които ще се проведат през ноември 2024 г. Прокурорите в Джорджия, както и съдиите, смятат, че делата ще се проточат и след вота, даже вероятно и в 2025 г.

От 19 обвиняеми, първоначално обвинени в окръг Фултън, четирима са сключили сделки и са се признали за виновни. Крайният срок на останалите обвиняеми да договорят споразумения за признаване на вина изтича на 21 юни догодина. След тази дата те ще загубят възможността да се опитат да си осигурят по-благоприятни условия, дори ако решат да преговарят за споразумения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 18.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още