fallback

САЩ ще купят още 3 млн. барела петрол за стратегическия резерв

Министерството на енергетиката ще приема оферти до 20 юни

11:02 | 10.06.23 г. 3

Министерството на енергетиката на САЩ обяви, че планира да закупи още 3 млн. барела суров петрол за стратегическия петролен резерв.

Предишна заявка за около 3 млн. барела доведе до сключване на договори с пет компании, като петролът беше закупен на средна цена от около 73 долара за барел, според изявление на ведомството, цитирано от Bloomberg.

Агенцията се опитва да попълни резерва за извънредни ситуации, след като пусна повече от 200 млн. барела през миналата година в опит да ограничи ръста на цените на енергоносителите.

Министерството посочва, че ще приема оферти за кисел суров петрол до 20 юни. Договорите ще бъдат възложени до 30 юни за доставки през септември.

Ведомството предоставя и списък на компаниите, на които са възложени договори за доставка в предишния търг. Според него ATMI на TotalEnergies ще достави през август 1 млн. барела, ExxonMobil – 900 хил. барела, Gunvor – 600 хил. барела, Macquarie – 300 хил. барела, Sunoco на Energy Transfer – също 300 хил. барела, и Total – 3,1 млн. барела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:02 | 10.06.23 г.
fallback
Още от Енергетика виж още