IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделските стопанства ще имат още 70 млн. лева за инвестиционни проекти

Насърчава се биологичното производство на продукти, както и внедряването на иновации, цифрови технологии за производство и организация в селското стопанство

12:27 | 08.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.). С допълнителните средства общият бюджет на процедурата се увеличава до над 540 млн. лв. По този начин е осигурена възможност за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 точки по критериите за подбор, които отговарят на изискванията за допустимост и финансиране, съобщи Министерството на земеделието и храните.

Изпълнението на проектните предложения е със срок до 2025 г., като чрез него се очаква постигане на принос по целите на Програмата и в частност в подпомагането на земеделските стопанства да правят инвестиции.

Целта е да се реализират проекти, които да повишат конкурентоспособността на земеделските стопанства, като се осигурят възможности за създаване на заетост и по-добри условия за труд в стопанствата.

Насърчава се и биологичното производство на продукти, както и внедряването на иновации, цифрови технологии за производство и организация в селското стопанство. Създават се възможности за автоматизиране на работните процеси в земеделието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 08.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още