IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на Alibaba Джак Ма става колежански преподавател в Япония 

Китайският милиардер ще провежда изследвания в областта на устойчивото земеделие и производството на храни

08:13 | 02.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Джак Ма, съоснователят на китайския гигант в електронната търговия Alibaba Group, ще бъде гостуващ професор в Токийския колеж - изследователски институт, управляван от престижния Токийски университет, съобщиха от образователната институция в понеделник.

Ма ще провежда изследвания в областта на устойчивото земеделие и производството на храни, се казва в изявлението.

Добавя се, че Ма, който ръководи и собствената си фондация „Джак Ма", ще „сподели със студентите и преподавателите своя богат опит и новаторски знания в областта на предприемачеството, корпоративния мениджмънт и иновациите", предава AFP. 

Китайските регулаторни органи набелязаха Alibaba за проверка в рамките на неотдавнашните репресивни мерки срещу технологичните и интернет компаниите, като спряха планираното първично публично предлагане през 2020 г. на финансовия филиал на Alibaba Ant Group. 

Това се случи, след като той разкритикува китайските регулатори и финансови системи в своя реч в Шанхай. В продължение на няколко години Ма не се изявяваше и пътуваше в чужбина, преди да се върне в Китай.

Китайският милиардер е започнал дейността си на новата позиция в понеделник и ще продължи да я заема до края на октомври, съобщиха от университета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 02.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още

Коментари

Финанси виж още