IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американски сенатори са на изненадващо двудневно посещение в Тайван

Преди дни страната беше посетена от председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси

17:05 | 14.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

Петима американски конгресмени направиха днес изненадващо посещение в тайванската столица Тайпе на фона на напрежението в региона на Тайванския проток и броени дни след визитата на председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси, предаде БТА, позовавайки се на информация на DPA.

Според Американския институт в Тайван, който де факто функционира като посолство на САЩ в страната, двудневната визита на конгресмените е част от тяхна по-голяма обиколка в Индийско-тихоокеанския регион. 

Тайванското външно министерство приветства визитата и заяви, че конгресмените ще се срещнат с президентката на Тайван Цай Ингвен и с тайванския външен министър Джоузеф Ву. Очаква се, че в рамките на тези срещи ще бъдат обсъдени въпроси като регионалната сигурност, търговията и инвестициите.

Сред конгресмените има един сенатор и четирима членове на Камарата на представителите. Американската делегация се състои от представители както на Републиканската, така и на Демократическата партия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още