IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на бездомните хора в САЩ достигна нов рекорд

Около 653 хил. души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 г., когато страната започна да прави годишно проучване

11:02 | 16.12.23 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Loren Elliott/Bloomberg
Снимка: Loren Elliott/Bloomberg

В Съединените щати броят на бездомните хора се е увеличил с 12% и е достигнал най-високото си регистрирано ниво. Това се дължи на рязкото покачване на наемите и намаляването на помощите за справяне с отрицателните ефекти на пандемията от коронавирус, което е довело до недостъпност на жилищата за все повече американци, съобщиха федерални служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Около 653 хил. души са бездомни, което е най-големият брой от 2007 г., когато страната започна да прави годишно проучване, съобщава БТА.

След първото проучване от 2007 г. САЩ отбелязаха стабилен напредък в намаляването на броя на бездомните в продължение на около десетилетие, тъй като правителството се съсредоточи особено върху увеличаването на инвестициите за настаняване на ветераните. Броят на бездомните хора спадна от около 637 хил. през 2010 г. до около 554 хил. през 2017 г.

Броят им се покачи до около 580 хил. при преброяването през 2020 г. и се задържа относително стабилен през следващите две години, докато Конгресът реагира на пандемията COVID-19 със спешна помощ за наемане на жилища, социални помощи, помощ за щатите и местните власти и временен мораториум върху изгонването на неплатежоспособни наематели.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 16.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 3
Скъсана_Ушанка
преди 5 месеца
Ауу, цели 0,2% били бездомни? Ами да, който не работи, така става. Да не говорим за нелегалната имиграция и пристигащите мънкита от Ю.Америка. Копейки, жалката ви кочччина пPaccия е толкова далеч от САЩ по стандарт и богатство, че празните ви кратуни дори не могат да си представят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 18
Dimioi
преди 5 месеца
В Монголски Путинистан годишния доход е колкото разходите за алкохол на средностатистическо американско семейство. Моля ленчето да драсне и аналогична статия за Русия, че много *** са налазили сред коментиращите, вгзраждани събита електорална маса от Карлуково и клиенти на вечерните училища
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 16 rate down comment 4
aldy
преди 5 месеца
Стига с тая Путинска пропаганда! Във ФАЩ няма бездомни хора. Това, че улицата им е дом, не значи, че е бездомен. Анадънмо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 21
OHЯ
преди 5 месеца
Абе щом даже такива утреппки , като тия от статията , не искат да ходят в рая на Късия ..,. Положението в сибирската гнус е много добро , по РИА Новости го казаха , и аз им вЕрвам
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 8
wart
преди 5 месеца
Това е официалната статистика най малко още толкова коитo не са преброени има го в интернета с километри най -малко 8-10 км хиляди бездомни живеят върху тротоарите без никакви елементарни условия . Същите престъпници са обезпокоени ,че в Иран , Русия , Китай не се спазвало човешките права и ценности По добре да решат своя проблем отколкото да се обезпокоени за другите - какво нахалство, безочие, наглост да упрекваш вечно другите когато ти си за упрекване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 17
0pk
преди 5 месеца
Важното е тоалетните да са вътрешни... в палатките. Нали кухич? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 26 rate down comment 16
cyclop
преди 5 месеца
Байдъномика
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още