IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Двама души загинаха при руски нападения с дрон в Украйна

По-рано стана ясно, че атака с дрон е повредила блок в Санкт Петербург в Русия, съобщи руската новинарска агенция "РИА Новости"

12:30 | 02.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Разрушенията в Одеса. Снимка: EPA/IGOR TKACHENKO
Разрушенията в Одеса. Снимка: EPA/IGOR TKACHENKO

Двама души загинаха при среднощни руски атаки с дронове на територията на Украйна, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес.

Един човек беше убит, а седем ранени, сред които и дете на 3 години, при удара в Одеса, при който има и сринати жилищни сгради, съобщи кореспондентът на БТА в града.

Малко след това броят на ранените беше актуализиран на осем души. В публикация в Telegram украинският президент Володимир Зеленски заяви, че един от дроновете е поразил жилищна сграда в Одеса и са били унищожени 18 апартамента, предаде Ройтерс. Зеленски публикува и видео, показващо разрушената сграда и спасители, които претърсват развалините.

Според украинската медия "Суспилне"  шестима души се водят за изчезнали.

В село Велики Бурлук на около 100 километра от Харков при удар с дрон е била поразена къща и един мъж е загинал, съобщиха представители на местните власти. В самия Харков при атаки с дронове са повредени коли и жилищни сгради, но жертви няма.

Атака с дрон и в Санкт Петербург

По-рано стана ясно, че атака с дрон е повредила блок в Санкт Петербург в Русия, съобщи руската новинарска агенция "РИА Новости", цитирана от Асошиейтед прес.

Шест души са потърсили медицинска помощ след експлозията, разтърсила сградата, казва агенцията, като се позовава на пресслужбата на градския здравен комитет.

Според новинарския сайт "Маш" блок е бил ударена от украински дрон. Новинарският сайт публикува и видеа, показващи, както изглежда, момента, в който сградата е поразена. Вижда се силна светкавица, която сякаш поглъща едната страна на сградата и после фрагменти от отломки летят във въздуха. На друго видео се чува как алармите на колите наоколо започват да пищят. Автентичността на видеата не може да бъде проверена на този етап, а руското министерство на отбраната не е коментирало случилото се.

По-рано днес Ройтерс съобщи за нанесени щети на две сгради в Санкт Петербург, като допълни, че според новинарски медии може би ставало дума за отломки от свален украински дрон, насочил се към близък склад за гориво.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 02.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още