fallback

"Агрия Груп Холдинг" е финализирала сделка за придобиването на производител на биоетанол

Сделката е за 441 866 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас от капитала на „Алмагест“

09:46 | 21.11.22 г.

„Агрия Груп Холдинг“ АД е приключило сделката за придобиването на 100% от капитала на „Алмагест“ АД, съобщават от публичното дружество.

Сделката е за 441 866 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас от капитала на „Алмагест“ с номинална стойност 80 лева всяка, посочва се в съобщението, разпространено чрез БФБ-София.

Акциите се прехвърлят на купувача „Агрия Груп Холдинг“ АД без каквито и да е било задължения, тежести, права и претенции на трети лица, заедно с всички права, които произтичат от или са свързани с тях, допълва се в съобщението.

„Алмагест“ развива дейност в областта на съхранението, преработката на зърнени култури (царевица и пшеница) за производство на биоетанол, ползван като заместител на бензиновото гориво в двигателите с вътрешно горене, за хранително-вкусовата промишленост и в областта на търговията със зърнени култури и произведен от тях етанол

Инвестицията на „Агрия Груп Ходинг“ предпоставя потенциал за пазарно присъствие на пазара на възобновяеми енергийни източници (биоетанол), денатуриран етанол и DDGS, подчертават от групата в съобщението.

Сделката е в подкрепа на изпълнението на част от инвестиционната програма на холдинга в направление подсигуряване на присъствие на „Агрия Груп Холдинг“ на пазара на възобновяеми енергийни източници, пише още в съобщението на холдинга.

Свързани компании:

Агрия груп холдинг АД(AGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:51 | 25.11.22 г.
fallback
Още от Пазари виж още