fallback

Акциите на "Мелифера" започват да се търгуват на БФБ от 17 януари

Дружеството ще инвестира в разширяване на капацитета си и навлизането на нови пазари

18:16 | 12.01.23 г.

Акциите на „Мелифера“ АД започват да се търгуват на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ) от 17 януари, съобщават от оператора.

„Мелифера“ произвежда функционални храни на основата на мед и други натурални добавки. Те са подходящи за консумация от спортисти и при големи натоварвания.

В момента дружеството предлага функционален гел със 7 вкуса. То има готовност да стартира производство и на функционален тоник през 2023 г., както и е разработило рецепта за функционални желирани бонбони.

Дружеството проведе първично публично предлагане на акции в средата на декември 2022 г., като набра малко под 1,1 млн. лева – над половината от търсената от инвеститорите сума (2 млн. лева).

С набраните средства „Мелифера“ планира да разшири производствения си капацитет в базата си в „Кремиковци“ край София и да заложи на търговски маркетинг за навлизането на нови пазари.

Компанията се насочва към пазарите на страните от района на Персийския залив, Германия, както и Япония и Южна Корея и други страни.

„Мелифера“ АД е регистрирана през 2016 г. Компанията е продавала овкусен мед под марки на клиенти. Първите ѝ клиенти са от Сингапур, има такива и от Близкия изток, Европа и др.

Функционалният гел за консумация при спортни и други натоварвания е пуснат през 2021 г.

Свързани компании:

Мелифера АД-София (основна емисия акции)(MELI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:16 | 12.01.23 г.
fallback
Още от Пазари виж още