IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на "Мелифера" започват да се търгуват на БФБ от 17 януари

Дружеството ще инвестира в разширяване на капацитета си и навлизането на нови пазари

18:16 | 12.01.23 г.
Снимка: Мелифера АД
Снимка: Мелифера АД

Акциите на „Мелифера“ АД започват да се търгуват на пазар BEAM на Българската фондова борса (БФБ) от 17 януари, съобщават от оператора.

„Мелифера“ произвежда функционални храни на основата на мед и други натурални добавки. Те са подходящи за консумация от спортисти и при големи натоварвания.

В момента дружеството предлага функционален гел със 7 вкуса. То има готовност да стартира производство и на функционален тоник през 2023 г., както и е разработило рецепта за функционални желирани бонбони.

Дружеството проведе първично публично предлагане на акции в средата на декември 2022 г., като набра малко под 1,1 млн. лева – над половината от търсената от инвеститорите сума (2 млн. лева).

С набраните средства „Мелифера“ планира да разшири производствения си капацитет в базата си в „Кремиковци“ край София и да заложи на търговски маркетинг за навлизането на нови пазари.

Компанията се насочва към пазарите на страните от района на Персийския залив, Германия, както и Япония и Южна Корея и други страни.

„Мелифера“ АД е регистрирана през 2016 г. Компанията е продавала овкусен мед под марки на клиенти. Първите ѝ клиенти са от Сингапур, има такива и от Близкия изток, Европа и др.

Функционалният гел за консумация при спортни и други натоварвания е пуснат през 2021 г.

Свързани компании:

Мелифера АД-София (основна емисия акции)(MELI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още