IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силните икономически данни не успяха да върнат оптимизма на Wall Street

Акциите на Tesla поевтиняха с над 2% след поредната ценова отстъпа от страна на производителя на електромобили

23:19 | 17.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси приключиха сесията с понижения въпреки силните икономически данни, които бяха публикувани по време на редовната търговия, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,25% до 37 266,67 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,56% до 4739,21 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтри 0,59% от стойността си, смъквайки се до равнище от 14 855,62 пункта.

Пазарите реагираха на новите данни за продажбите на дребно в САЩ, които нарастват през декември с най-силния си темп за последните три месеца. Продажбите на дребно, некоригирани спрямо инфлацията, са се увеличили с 0,6% на месечна база, показват данните на Министерството на търговията в сряда. С изключение на автомобилите, продажбите са нараснали с 0,4 на сто.

Междувременно фабричното производство в САЩ отчита леко увеличение през декември, тъй като ръстът в производството на моторни превозни средства е частично притъпени от спадовете в сектора на машините, както и при електрическото оборудване, уредите и компонентите. Промишленото производство е нараснало с 0,1% през миналия месец, показват данни на Федералния резерв. Тези за ноември бяха ревизирани надолу, като сега показват ръст от 0,2% спрямо предишната оценка за увеличение от 0,3%.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 януари. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 януари.

Акциите на Charles Schwab изтриха 1,3% от стойността си на фона на смесените финансови резултати. Цената на книжата на Walgreens и Caterpillar се понижи съответно с около 3%.

Акциите на Tesla поевтиняха с 2,07%, след като стана ясно, че производителят на електромобили отново понижава цените, този път в Германия.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа нарасна съответно до 4,104% и 4,315 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, напредна с 0,03% до 103,38 пункта.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк сорт Брент се понижи с 0,29% до 78,06 пункта. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпнаха междувременно с 0,51% до 72,77 долара за барел.

Цената на златото се понижи с 1% до 2009 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:18 | 17.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още