IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третият инвестиционен фонд с участието на „ИмПулс Растеж“ е вписан в Търговския регистър

Дружеството записа през декември акции от капитала на „ИмВенчър III“ КДА за 300 хил. лева и ще може да записва до 100 хил. акции в увеличения на капитала в следващите 2 години

10:36 | 29.03.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Третият инвестиционен фонд с участието на „ИмПулс Растеж“ АД - „ИмВенчър III“ КДА, е вписан в Търговския регистър, съобщават от публичното дружество чрез БФБ-София.

„ИмПулс Растеж“ записа през декември 3000 обикновени безналични акции с право на глас, дивидент и ликвидационен дял, формиращи клас „А“ от капитала на „ИмВенчър III“ КДА, А с обща заплатена емисионна стойност в размер на 300 хил. лева.

В устава на „ИмВенчър III“ КДА е предвидена възможност „ИмПулс Растеж“ АД да записва до 100 000 обикновени акции в последващи увеличения на капитала на „ИмВенчър III“ КДА на номинална стойност в период от 24 месеца от вписването на последното в Търговския регистър, допълва се в съобщението.

Изпълнителният директор на „Импулс Растеж“ АД - „Импетус Капитал“ ООД, е неограничено отговорен съдружник в „ИмВенчър III“ КДА и единствен член на съвета на директорите на последното.

Допълнително „Импетус Капитал“ ООД е записало всички привилегировани акции клас „В“ (даващи право на гарантиран дивидент), а свързаното с него дружество „Импетус Партнърс“ ООД е записало всички привилегировани акции клас „C“ (даващи право на допълнителни разпределения) от капитала на „ИмВенчър III“ КДА.

Това е трети инвестиционен фонд, в който „ИмПулс Растеж“ участва. Другите два са „Имвенчър I“ КДА и „ИмВенчър II“ КДА. Чрез тях компанията има инвестиции в технологичната компания „А4Е“, застрахователната компания „Болерон“, софтуерната компания „Биосийк“, транспортната „Дискордиа“, компанията за водородни решения „Грийн Иновейшън“, Excitel Group, „Обединени търговски обекти“, козметичната компания „Ноезис“ и други.

„ИмПулс Растеж“ притежава дялове и в публичните дружества „Бианор Холдинг“, БФБ-София, „Телематик Интерактив България“, „Смарт Органик“, „Спиди“, „Шелли груп“, „Биодит“. 

Компанията се подготвя за увеличение на капитала до 50 млн. лева за петгодишен срок, във връзка с което ще могат да се издават и варанти. Това беше одобрено от акционерите на извънредно общо събрание, което се проведе в началото на декември.

В последната година акциите на „ИмПулс Растеж“ поскъпват с над 26%.

Свързани компании:

Импулс Растеж АД(IMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 29.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още