IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Triller, купила дружество на "Бианор", излиза на NASDAQ след сливане с AGBA

Акциите на българската компания в Triller ще бъдат заменени с акции на AGBA и ще има период на задържане от 165 дни след приключването на сделката

22:33 | 19.04.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Американската частна компания Triller Hold Co LLC, в която „Бианор Холдинг“ АД притежава дялове, е сключила договор за сливане с публичната компанията AGBA Group Holding Limited, която се търгува на NASDAQ, съобщават от българското публично дружество чрез БФБ-София.

„Бианор“ придоби дял в Triller след продажбата на американската си дъщерна компания Flipps Media Inc. на компанията през 2021 г.

При успешно финализиране на сделката се очаква дяловете, които „Бианор“ притежава в Triller, да бъдат заменени срещу 1 204 668 броя обикновени акции на AGBA, представляващи 0,237% от капитала на AGBA.

От „Бианор“ ще са задължени да запазят акциите в период от 165 дни след приключването на сделката, както предвижда договорът за сливане.

Сделката трябва да бъде одобрена и от регулаторите, както и от общото събрание на акционерите на AGBA. Осъществяването ѝ е предмет и на други допълнителни условия, които са вписани в споразумението за сливане, посочват от „Бианор“.

Акционерите на Triller са одобрили споразумението за сливане на 16 април

AGBA Group Holding Limited е компания, регистрирана на Британските Вирджински острови. Тя ще премести регистрацията си в САЩ, в щата Делауер, където е регистрирана Triller Hold Co LLC.

Предвижда се Triller да остане изцяло притежавано от AGBA дъщерно дружество.

AGBA Group Holding Ltd, по-рано AGBA Acquisition Limited, е компания, ангажирана с предоставянето на пълно обслужване на управление на богатството и финтех платформа. Компанията оперира в четири бизнес сегмента - платформа за услуги с финансови продукти (застраховки живот, пенсии, застраховки срещу злополука, борсово посредничество и др), управление на финтех инвестиции, застрахователни брокерски услуги и управление на инвестиции в здравеопазването.

Triller e компания, специализирана в онлайн видео, социални медии и бойни спортове. Собственик е на едноименната социална услуга, която е пусната през 2015 г. През 2021-2022 г. компанията осъществи серия придобивания, вкл. на Flipps Media, чиято е услугата за видео стрийминг FITE.

Triller направи един опит за сливане с друга компания и излизане на борсата през 2021 г. Тогава беше сключено споразумение със SeaChange International, но сделката се разпадна няколко месеца по-късно.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с над 52%, а пазарната капитализация достига 31,352 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 20.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още