IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Бианор Холдинг" продава дяловото си участие във Flipps Media

Компанията е постигнала предварително споразумение за продажбата в качеството на акционер с миноритарно дялово участие

11:27 | 16.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

“Бианор Холдинг“ АД продава дяловото си участие в дружеството Flipps Media Inc., САЩ („Флипс“). Купувач е Трилър Холд Co LLC („Трилър”), компания с ограничена отговорност, регистрирана в щата Делауер в САЩ и собственик на компанията, оперираща едноименната глобална социална видеоплатформа, става ясно от съобщение, разпространено чрез БФБ.

Компанията е постигнала предварително споразумение за продажбата в качеството на акционер с миноритарно дялово участие в капитала във „Флипс“, на притежаваните 5 425 440 обикновени акции от капитала на дружеството.

В резултат на сделката „Флипс“ няма да се влее в дружеството купувач, а остава отделно дружество, 100% притежавано от „Трилър“. Ще бъде запазен без промяна целият екип и предмет на дейност на дружеството. Запазва се и оперативното ръководство, но ще бъде назначен нов Съвет на директорите.  

От съобщението става ясно още, че се запазва 100% дъщерното дружество на Флипс в България - „Флипс Медиа“ ЕАД, като няма да бъде осъществена промяна в собствеността, екипа и предмета на дейност.

Минималната продажна цена на една акция е определена на не по-малко от 1,3188 долара, като тя ще бъде коригирана нагоре в зависимост от паричната позиция на „Флипс“ към датата на окончателното сключване на договора. Плащането ще бъде извършено, като 0,6594 долара на акция ще бъдат платени в капитал на дружеството купувач, а не по-малко от 0,6594 долара на акция - в брой.

Цената на „Флипс“ е определена на базата на преговори с „Трилър“ и тя е с 39% по-висока от последната независима оценка на дружеството, изготвена от сертифициран американски външен оценител на 30 септември 2020 г.

Условие за сключване на договора е одобрението на сделката от акционерите на „Флипс“ (в т.ч. „Бианор Холдинг“ АД) и на дружеството купувач. Срокът за окончателното сключване на сделката зависи от времето за получаване на одобрение от акционерите, като се предвижда това да се случи не по-късно от края на май 2021 г.

Flipps Media Inc. е създадено в САЩ с цел обособяване на дейността по разработване, маркетинг и разпространение на мобилното приложение Fite. Приложенията са базирани на собствена патентована технология и предоставят удобна свързаност между мобилната и домашната мултимедийна среда.

Инженерно-развойната дейност и поддръжката на приложенията са локализирани в България и са обособени в дъщерното дружество „Флипс Медиа“ ЕАД.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Последна актуализация: 02:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още