IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Браво Пропърти Фонд“ започва да изплаща дивидента от 22 май

Крайният срок е 21 ноември

16:02 | 16.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ започва да изплаща от 22 май дивидента, който акционерите одобриха на общото събрание на 29 април, съобщава компанията чрез Бюлетин Investor.

Съветът на директорите на компанията е заседавал в четвъртък и е приел условията за изплащането на дивидента, който е в размер на 0,036 лева на акция бруто и малко над 1,3 млн. лева общо.

На акционерите, чиито сметки за ценни книжа се намират в регистър Б на Централен депозитар (клиентска подсметка при инвестиционен посредник) дивидентът ще бъде изплащан чрез съответния инвестиционен посредник, със съдействието на Централен депозитар АД.

За акционери, чиито ценни книжа се намират в регистър А на Централния депозитар, дружеството ще изплати дивидента чрез клоновете на „Юробанк България“ АД (Пощенска банка).

Крайният срок за изплащането на дивидента е 21 ноември.

След изтичане на крайния срок за изплащане на дивидента, в рамките на петгодишния давностен срок, всеки акционер, който не е получил своя дивидент за 2023 г., ще може да го получи от дружеството по банков път, след като изрично отправи искане към компанията.

Акциите на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ поскъпват с над 20% в последната година, а пазарната капитализация надвишава 40,7 млн. лева.

Основният актив на дружеството – офис сградата в района на The Mall на бул. „Цариградско шосе“ в София, от есента на миналата година е запълнена на 100%, след като дъщерна ИТ компания на Mercedes-Benz беше привлечена като ключов наемател.

През първото тримесечие на годината дружеството реализира почти 40% ръст на приходите от наеми до малко над 1,3 млн. лева. Приходите от дейността на дружеството се повишават със 70% до почти 1,8 млн. лева.

Компанията отчете 5% ръст на печалбата за периода до 558 хил. лева.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:02 | 16.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още