IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Браво Пропърти Фонд“ е запълнило на 100% офис сградата си

Ключовият наемател - дъщерна компания на Mercedes-Benz, е разширила офиса си

14:35 | 06.10.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ
Снимка: Браво Пропърти Фонд АДСИЦ

„Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ е запълнило на 100% офис сградата си, която се намира близо до The Mall в София, на бул. „Цариградско шосе“.

Дружеството съобщава, че ключовият му наемател – Mbition GmbH (дъщерна компания на Mercedes-Benz), е разширила офиса си, посочва се в съобщението, публикувано чрез Бюлетин Investor.

Заетостта на сградата „Офис А“ беше намаляла заради пандемията, но в последните месеци дружеството успя да я запълни пак.

Компанията отчита, че приходите от наем за деветмесечието се увеличават с повече от 16% в сравнение с постъпленията при придобиването на сградата през 2019 г.

През деветмесечието са се извършвали планово всички дължими плащания по облигационния заем на дружеството, като са изплатени съответно 675 хил. лева по главницата и 646 642 лева за купонни плащания (лихви) при коефициент на покритие на лихвените плащания за изминалите 12 месеца от 3,6. Изискването е коефициентът да е минимум 2.

Акционерите на „Браво Пропърти Фонд“ одобриха в началото на септември изплащането на междинен дивидент за първата половина на годината в размер на общо над 1,4 млн. лева, или по 0,05 лева на акция бруто.

Към края на юни дружеството увеличава приходите от наеми с 4% до 2,077 млн. лева от 2,002 млн. лева към края на юни 2022 г. Общите приходи нарастват над два пъти за отчетния период до 6,335 млн. лева от 2,786 млн. лева заради преоценка на основния актив на дружеството – сградата „Офис А“.

Дружеството отчита печалба в размер на 5,331 млн. лева към края на юни в сравнение с 1,343 млн. лева към края на юни 2022 г.

В последната година акциите на компанията поскъпват с над 15%, а пазарната капитализация достига 37,8 млн. лева.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ(BPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 06.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още