IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse започва процес на продажба на подразделението си в САЩ

Голямата швейцарска банка в момента работи по мащабно корпоративно преструктуриране 

09:52 | 18.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Швейцарската голяма банка Credit Suisse обмисля да продаде бизнеса си за управление на активи в САЩ, предава Bloomberg, позовавайки се на информирани източници. Съобщава се, че наскоро швейцарската банка е започнала процедура за продажба на операциите на Credit Suisse Asset Management (CSAM) в САЩ.

Подразделението включва платформа за инвестиции в облигации, обезпечени с кредитни портфейли (CLO). Това е един от двата основни бизнеса, които ще бъдат продадени.

Според хора, запознати с обсъжданията, подразделението вероятно ще привлече интереса на фирми за дялово инвестиране. Все още не е взето окончателно решение. Credit Suisse може също така в крайна сметка да реши да запази звеното. Говорител на банката отказва да коментира темата.

В глобален мащаб бизнесът на Credit Suisse за управление на активи управлява активи на стойност 427 млрд. швейцарски франка към края на второто тримесечие. Следващата седмица банката планира да представи резултатите от прегледа на стратегията на концерна, заедно с данните за третото тримесечие.

Едва преди ден стана ясно, че изпадналата в криза швейцарска банка е постигна окончателно споразумение с Главната прокуратура на Ню Джърси във връзка с бизнеса си с жилищни ипотеки. В рамките на споразумението Credit Suisse ще плати еднократно 495 млн. долара. По този начин банката урежда искове на стойност над 10 млрд. долара, за които прокуратурата е претендирала за обезщетение в размер на над 3 млрд. долара по дело, заведено през 2013 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:52 | 18.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още