IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

14 дружества ще получат над 9 млн. лв. като насърчителни мерки за инвестициите си у нас

Средствата ще осигурят подкрепа за предприятия в индустрията и високотехнологичните услуги с най-голям принос в икономиката и значим експортен потенциал

18:27 | 07.12.22 г.
Снимка: МИР
Снимка: МИР

Министерството на иновациите и растежа ще изплати допълнително над 9 млн. лева за насърчителни мерки във връзка с инвестиции в България на 14 дружества. Компаниите изпълняват инвестиционни проекти, сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщи пресцентърът на министерството.

Министерският съвет одобри днес допълнителните разходи по бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2022 г. Общата стойност на инвестициите по проектите на компаниите е приблизително 430 млн. лева. По тях ще бъдат разкрити 3671 нови работни места. Предприятията, сертифицирани и насърчавани по Закона за насърчаване на инвестициите, са част от глобалните вериги на доставките във водещите индустриални браншове в европейската и световна икономика.

Средствата са предназначени за насърчаване на инвестициите на местни и чужди предприятия за изграждане на нови производствени мощности и създаване на дългосрочни нови работни места. Чрез тях се осигурява подкрепа за предприятията в индустрията и високотехнологичните услуги с най-голям принос в брутния вътрешен продукт на страната, с висока конкурентоспособност и значим експортен потенциал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 07.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още