IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработчиците на етериума потвърдиха 15 септември като възможна дата за сливането

Това по всяка вероятност ще е последната прогноза за времевата рамка

11:58 | 19.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Основните разработчици, които работят по така дългоочакваното софтуерно подобрение на блокчейна на етериума, потвърдиха 15 септември като вероятна официална дата за предстоящото сливане.

Това по всяка вероятност ще е последната прогноза за времевата рамка, съобщава Bloomberg. Миналата седмица разработчиците посочиха средата на септември като очакван период, в който подобрението да се случи.

И все пак конкретната дата може и да се промени, тъй като самото сливане ще бъде повлияно от голямо движение при нареждането на трансакции, което се очаква да стане с наближаването на ключовия срок. При необходимост разработчиците може да изтеглят сливането преди предвидения график, стана ясно от конферентен разговор.

По-рано миналата седмица един от съоснователите на етериума Виталик Бутерин също посочи, че сливането най-вероятно ще стане на 15 септември.

Софтуерното подобрение се разработва от години и ще промени драстично начина, по който се нареждат трансакции в етериума, намалявайки енергоемкостта с над 99%.

Потвърждението на датата не можа да донесе подкрепа за цената на етера – основната валута в блокчейна етериум. Цената ѝ продължава да спада, като към 11:45 ч. е с над 5% надолу за последните 24 ч. до 1737 долара.

Разработчиците също така коментираха и дали мрежата ще е също толкова устойчива на цензура след промяната, колкото и досега. Някои от тях изразиха притеснение, че някои валидатори и т. нар. строители – нови участници, които ще събират трансакции в блокове в подобрената мрежа – може да пренебрегват конкретни трансакции под правителствен натиск.  

В съобщение в Twitter от 17 август главният изпълнителен директор на Coinbase Global Браян Армстронг заяви, че борсата му – най-голямата за криптовалути в САЩ, ще се откаже от валидирането, ако бъде принудена от правителството да цензурира трансакции в етериума.

„Ако започнем да позволяваме потребители да бъдат цензурирани в етериума, то тогава цялото това нещо няма да има смисъл“, заяви разработчикът Мариус ван дер Вийден по време на конферентния разговор. „Съпротива на цензурата е най-голямата цел на етериума“, допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още