IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джао от Binance: Предстоят ни трудни месеци, но ще оцелеем

Ще преминем през този предизвикателен период, увери главният изпълнителен директор в бележка до служителите си

13:42 | 14.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Чанпън Джао. Снимка: Bloomberg LP
Чанпън Джао. Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Binance Holdings Ltd. Чанпън Джао предупреди колегите си да очакват трудни месеци, но заяви, че компанията ще преодолее предизвикателствата.

В бележка до персонала на компанията Джао посочва, че индустрията на дигиталните активи преминава през „исторически момент“, но Binance се намира в силна финансова позиция и ще „оцелее всяка криптозима“.

„Въпреки че очакваме следващите няколко месеца да са нелеки, ще преминем през този предизвикателен период – и ще сме по-силни, тъй като сме минали през това“, посочва той в текста, видян от Bloomberg. Джао посочва още, че крахът на FTX е донесъл със себе си „много допълнителен надзор и трудни въпроси“ за неговата собствена компания, имайки предвид съобщенията от тази седмица за увеличаване на тегленията от платформата.

Неочакваният срив на FTX разтърси инвеститорските настроения и накара редица трейдъри да си върнат контрола върху средствата си, предизвиквайки вълна от тегления и на други борси. Binance бе една от борсите, ударени от голям отлив във вторник, който обаче след това започна да показва признаци на успокоение.

Най-голямата криптоборса в света се опита да опровергае притесненията, като също така подчерта и липсата си на дълг.

В отговор на въпрос за скорошния отлив на средства и притесненията за прозрачността в индустрията говорител на компанията заяви за Bloomberg: „Хората депозират и теглят активи всеки ден по различни причини. Активите на потребителите в Binance са гарантирани 1:1 и капиталовата структура на Binance е свободна от дълг“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още