IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance спря временно тегленията на стейбълкойна USDC

От Binance посочват, че „временно слагат на пауза“ тегленията, докато се осъществява суап на токени

12:27 | 13.12.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Binance, най-голямата криптоборса в света, обяви във вторник, че замразява тегленията на стейбълкойна USDC, докато се осъществява „суап на токени“ (размяна на криптовалути без нуждата на фиатна валута посредник), съобщава CNBC.

Решението е факт, докато инвеститорските притеснения за стабилността на Binance растат след краха на конкурента FTX. Причина са и съобщенията за възможното повдигане на наказателни обвинения срещу борсата от страна на американските власти.

От Binance посочват, че „временно слагат на пауза“ тегленията на USDC – стейбълкойн, обвързан с американския долар – докато се осъществява суап на токени.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпън Джао написа в Twitter, че борсата отчита увеличени тегления на USDC.

По-рано през деня стана ясно, че само в понеделник нетните изходящи потоци на борсата – разликата между стойността на влизащите и излизащите от борсата активи – са достигнали 902 млн. долара по данни на платформата за блокчейн данни Nansen.

Нетният отлив е най-големият за борсата от 13 ноември насам – два дни, след като FTX подаде документи за защита от фалит.

USDC се използва от инвеститори за търговия на различни други криптовалути, без да е нужно обръщането на монети в щатски долари. Ако трейдърите теглят USDC от Binance, то е възможно да ги вкарват в друга платформа.

Джао заяви, че обмен в USDC от стейбълкойна PAX, както и от собствения токен на Binance – BUSD, изисква минаване през банка, базирана в Ню Йорк, която все още не е отворила. На Източното крайбрежие в САЩ в момента е малко след 5 часа сутринта.

Суап на токени може да е начин за Binance да се сдобие с още USDC, докато банките са затворени, за да може да продължи да изпълнява тегленията.

Джао уточни, че потребителите все още могат да теглят други стейбълкойнти, включително BUSD и тетер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 13.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още