IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите са изтеглили 1,6 млрд. долара от Binance от началото на проблемите

852 млн. долара са изтеглени само в последните 24 часа, посочват от Nansen

10:08 | 30.03.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Инвеститори са изтеглили 1,6 млрд. долара в криптовалута от криптоборсата Binance, откакто тя бе обвинена от американската Комисия по търговия със стокови фючърси (CFTC) в неспазване на закона. Това показват данни на тракера на блокчейн данни Nansen, цитирани от Ройтерс.

CFTC съди Binance – най-голямата криптоборса в света, както и главният ѝ изпълнителен директор и бивш топ мениджър по обвинения, че са ръководили „незаконна“ борса и други.

Откакто е заведено делото, от Binance са излезли 1,6 млрд. долара тегления, като 852 млн. долара са само в последните 24 часа, посочват от Nansen. За сравнение средната сума за последните две седмици е 385 млн. долара на ден.

Според Мартин Лий, анализатор на Nansen, отливът на средства е по-голям от обичайното, но все пак не е като този на 13 декември, когато инвеститорите изтеглиха 3 млрд. долара от Binance, изплашени за статуса на нейните резерви.

Тегленията са факт въпреки продължаващото поскъпване на биткойна. Цената на най-голямата криптовалута по пазарна капитализация стигна 28,6 хил. долара, поскъпвайки с над 2% за денонощието минути преди 10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
sssaaa
преди 1 година
Като преписвачи трябваше да си направите труда и да кажете каква е сумата, която е влезнала към Бинанс за същия период. Аз също теглих пари част от свободните ми пари там, но не заради тази причина, а видях другаде по-добра моментна възможност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още