IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Binance.com: Нямаме никакви американски потребители

От Binance уточняват, че Binance.com и американската Binance.US са отделни правни единици, като Binance.US оперира изцяло независима структура

11:18 | 29.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Международната криптоборса Binance.com няма американски потребители към днешна дата. Това става ясно от позиция на компанията, изпратена до Investor.bg.

Тя е във връзка със съобщението от вторник (28 март), че американските власти в лицето на Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) обвиниха във федерален съд в Чикаго Binance и нейния основател Чанпън Джао, че редовно са нарушавали американското законодателство за дериватите, докато компанията се е превръщала в най-голямата платформа за криптотърговия в света. Според регулатора Binance е трябвало да се регистрира към агенцията преди години, като е продължавала да нарушава правилата на CFTC.

От Binance уточняват, че Binance.com и американската Binance.US са отделни правни единици, като Binance.US оперира като изцяло независима структура от Binance.com и има лиценз за извършване на бизнес в редица щети в САЩ. Компанията също така наскоро е набрала капитал в кръг на финансиране и е собственост на „редица добре познати компании за рисков капитал и инвестиционни компании, както и на CZ (прякорът на Чанпън Джао, бел. ред.), който основа компанията“.

Също така се уточнява, че „когато Binance.US бе основана, имаше споразумение с техническия екип на Binance.com за построяването на техническата инфраструктура и осигуряването на други форми на подкрепа за новата регулирана от САЩ борса“.

Според документа от CFTC, посочващ Чанпън Джао, Binance Holdings Limited (която управлява Binance.com, бел. ред.),  Binance Holdings (IE) Limited, Binance (Services) Holdings Limited и Самюел Лим, бивш главен директор по правоприлагането, като ответници, собствените документи на Вinance за месец август 2020 г. показват, че платформата е изкарала 63 млн. долара от такси от трансакции с деривати и около 16% от акаунтите ѝ са били идентифицирани като държани от американски клиенти.

„Ответниците са пренебрегнали приложимите федерални закони, докато са поддържали клиентска база на Binance от САЩ, защото е било изгодно за тях да го правят“, се казва в жалбата на CFTC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 29.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още