IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойн резервите на Binance намаляват, инвеститорите на дребно отиват към Coinbase

За около ден резервите на Coinbase са се увеличили с около 12 хил. биткойна, а тези на Binance са намалели с 5 хил. монети

10:18 | 24.11.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Биткойните се пренасочват от Binance към Coinbase, показват блокчейн данни от CryptoQuant, цитирани от CoinDesk.

За около ден резервите на Coinbase са се увеличили с около 12 хил. биткойна, а тези на Binance са намалели с 5 хил. монети, показват данни на изследователската фирма.

„Намаляването на биткойн резервите на Binance изглежда се дължи на отлив на инвеститори на дребно“, коментира анализаторът Брадли Парк от CryptoQuant.

„Пазарът все още е нервен по отношение на скорошните последици от Binance“, посочва Грета Юан от хонконгската платформа за дигитални активи VDX в бележка до CoinDesk. „В краткосрочен план ще видим повече потребители да придвижват средства към услужливи или лицензирани борси в името на спокойствието“, допълва тя.

Някои анализатори посочват, че споразумението на Binance с американското министерство на правосъдието е поредната пречка пред пускането на спот биткойн борсово търгуван фонд (ETF) и също така се отразява на потоците средства.

С това споразумение очакванията за спот биткойн ETF може да са се увеличили до 100%, тъй като индустрията ще бъде принудена да спазва правилата, към които се придържат и фирмите от сектора на традиционните финанси, коментират от доставчика на криптоуслуги Matrixport.

Данните на CryptoQuant показват, че борсовите резерви на биткойни трайно намаляват през годината, което се приема за бичи знак. Някои анализатори обаче казват, че след миналогодишния крах на криптоборсата FTX доверието в централизираните борси е намаляло и инвеститорите държат активите си другаде.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 24.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 5 месеца
айде, следващата пирамида е наред :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още