IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Swatch се опитва да съживи интереса към MoonSwatch с нова лимитирана серия

Швейцарската компания ще представи нова версия Mission to Neptun от колекцията със златисти стрелки

16:25 | 29.08.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Swatch Facebook Page
Снимка: Swatch Facebook Page

Swatch Group представя специален син пластмасов модел в лимитирана серия на популярния Speedmaster, опитвайки се да съживи отново интереса към своето сътрудничество с Omega MoonSwatch, съобщава Bloomberg.

Швейцарската компания ще представи нова версия Mission to Neptun от колекцията със златисти стрелки в избрани магазини в цял свят на 30 август.

Сътрудничеството MoonSwatch предизвика световен хаос в магазините с дебюта си през март 2022 г., като потребителите се редяха с часове, за да се доберат за версията на Swatch за 260 долара на популярния Omega Speedmaster – първия часовник, носен на Луната.

Версията със син корпус се оказа най-неуловим за колекционерите, тъй като производството бе временно спряно, след като някои потребителите съобщиха, че синята боя остава по кожата им. Компанията заяви, че боята е безвредна и рецептата ѝ е била променена оттогава.

Въпреки това Mission to Neptune се превърна в един от най-ценните модели MoonSwatch на вторичния пазар. Макар че повечето часовници MoonSwatch сега се търгуват на цената на дребно от около 260 долара, Neptune достига средна пазарна цена от 821 долара, според WatchCharts, сайт, който следи цените на вторичния пазар.

Засилвайки шумотевицата около модела, посланикът на Omega Даниел Крейг, играещ ролята на Джеймс Бонд, също е бил забелязван да носи синия MoonSwatch.

Това е „почит към синята луна от август“, се казва в акаунта на Swatch в Instagram. Компанията пусна серия от специални издания на MoonSwatch на тема пълнолуние, но всички преди това бяха поставени във версията Mission to the Moon със сив пластмасов корпус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:25 | 29.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още