IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос загърбва Сиатъл и се мести в Маями

Технологичният милиардер иска да е по-близо до родителите си

13:36 | 03.11.23 г. 3
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос заяви, че се премества от района на Сиатъл в Маями, за да бъде по-близо до родителите си и до операциите в Cape Canaveral на компанията му за космически туризъм Blue Origin, пише Bloomberg.

Безос – третият по богатство в света според Bloomberg Billionaires Index – разкри новината в Instagram, където публикува видео от гаража му в Сиатъл, в който през 1994 г. е основал Amazon.

„Живях в Сиатъл по-дълго, отколкото съм живял където и да е другаде, и имам толкова много невероятни спомени тук“, посочва Безос. „Колкото и вълнуващо да е преместването, това е емоционално решение за мен. Сиатъл, винаги ще имаш място в сърцето ми“.

Amazon на Безос помогна за трансформирането на Сиатъл в технологичен център с офиси в централната част на града. Компанията е най-големият частен работодател в града. Безос се оттегли като главен изпълнителен директор на Amazon през 2021 г., за да стане изпълнителен председател на компанията. Той беше наследен на лидерския пост от Анди Джаси.

Безос наскоро купи имение със седем спални в Индиън Крийк, изкуствен бариерен остров в по-големия район на Маями, известен като „Бункерът на милиардерите“. Той също така притежава жилища във Вашингтон, Ню Йорк, Лос Анджелис и Мауи, както и ранчо от 300 хил. акра в Тексас, базата на площадката за изстрелване на ракетата New Shepard на Blue Origin.

Маями се превърна в популярна дестинация за елитни предприемачи. Магнатите на хедж фондове Кен Грифин, Дан Льоб и Джош Харис също се сдобиха с пищни крайбрежни имения на Маями Бийч след пандемията. Футболната звезда Лионел Меси наскоро купи имение на брега на океана в предградие на Южна Флорида, след като се присъедини към Inter Miami в професионалната футболна лига на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 03.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 месеца
До: evlogi маха се заради плажа и слънцето... тоя данъци НЕ плаща!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 месеца
До: evlogi хахаха, преди да си легнеш... гледаш ли под леглото за зли ***?:))) не пиши глууупости, моля те...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
evlogi
преди 6 месеца
Бягството от прогресивните крепости на либералите в САЩ, Калифорния, Орегон, Вашингтон ,Ню Йорк и прочие с техните високи данъци се засилва все повече в посока Тексас и Флорида..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още