IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаковата бяла риза на Принс беше продадена за над 33 хил. долара

Костюми, китара и други вещи на покойния музикант бяха продадени на търг за 675 хил. долара

12:30 | 21.11.23 г.
Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Вещи на американския музикант Принс бяха продадени на търг за 675 хил. долара, съобщава БТА. Предметите са част от колекцията на парижки бизнесмен.

Сред 164-те артикула, предложени на аукциона, са прочутата бяла риза с жабо, голям кръст за верижка и китара, купени за десетки хиляди долари.

Онлайн търгът се проведе между 25 октомври до 16 ноември, а набраните средства са обявени пред АФП в понеделник от бостънската аукционна къща RR Auction's, която вече е предлагала за продан вещи на Принс през 2018 г.

Общата оценка за търга „Модата на Принс“ беше между 300 и 400 хил. щатски долара, каза вицепрезидентът на компанията Робърт Ливингстън.

Според New York Times френският собственик на колекцията се нарича Бертран Брилоа. Аукционната къща съобщава, че Брилоа е купувал вещите директно от дизайнерите, работили с Принс, както и от други аукционни къщи. Първоначалната му идея е била да създаде музей, посветен на музиканта, който почина през 2016 г. на 57 години след свръхдоза фентанил.

Бялата копринена риза с жабо е създадена от дизайнерите Луис Уелс и Мари Франс. С нея Принс изпълнява песента Purple Rain по време на Американските музикални награди на 28 януари 1985 г. По същото време изнася 98 концерта в Северна Америка, носейки такъв тип дреха. По време на търга ризата е купена за над 33 хил. долара. В информацията, подадена от аукционната къща преди търга, се посочва, че по нея има признаци на износване на китките и зацапване по десния ръкав.

Китарата на музиканта Blue Schecter Cloud е купена за 64 514 долара, а сините му сценични ботуши с високи токове - за 24 079 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 21.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още