IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cineworld не планира да продава активите си поотделно

Обявилият банкрут оператор на кина заяви, че не е водил преговори с AMC

12:47 | 03.01.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Британският оператор на кина Cineworld, който подаде документи за банкрут миналата година, заяви във вторник, че няма да продава активите си поотделно и че не е провеждал дискусии с AMC Entertainment за продажбата на някое от кината си, предава Ройтерс.

Британската компания каза, че ще се фокусира върху продажбата на групата като цяло, а не на отделни активи, както и върху усилията за преструктуриране. Тя очаква да започне контакт с потенциални страни за продажба по-късно този месец.

Cineworld обяви във вторник, че не е водила дискусии с AMC за продажбата на някои от активите си, отговаряйки на медийни твърдения за подобни разговори. Компанията каза още, че преговорите за реорганизация на дейността ѝ в САЩ продължават.

През октомври Cineworld – втората по големина верига кина в света и собственик на веригата Cinema City в България, обяви споразумение за фалит с наемодатели и кредитори, изчиствайки пътя пред компанията за взимане на кредити и изплащане на дълг за 1 млрд. долара.

Миналия месец AMC заяви, че вече не води преговори за закупуване на някои от кината собственост на Cineworld след първоначални разговори с някои кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 03.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още