IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Cineworld ще бъдат заличени в плана за преструктуриране

Компанията е подала плана за одобрение от съда по банкрут в Тексас

16:47 | 11.04.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Веригата киносалони Cineworld заяви във вторник, че е подала план за реорганизация в съд по банкрутите в Тексас, който реално ще заличи съществуващите акционери. Новината изпрати цената на акциите до историческо дъно, съобщава Ройтерс.

Заявлението прави официална сделка, представена на 3 април, която включва планове за намаляване на дълга с около 4,53 млрд. долара и привличане на 2,26 млрд. долара средства, за да излезе компанията от фалит. Планът не предвижда възстановяване за съществуващите акционери, казва групата.

Акциите на втората по големина верига кина в света поевтиняха до 1,5 пенса във вторник. От вписването си насам цената на книжата се е сринала с 99%.

Cineworld, която постави по-голямата част от бизнеса си под защитата от банкрут по Глава 11 от американското законодателство през септември, миналата седмица се отказа от плановете да продаде бизнесите си в САЩ, Великобритания и Ирландия, след като не успя да намери купувач. Компанията е собственик и на веригата Cinema City в България.

Компаниите от групата, защитени съгласно Глава 11, искат да потвърдят плана „в бързи срокове“, каза Cineworld, добавяйки, че продължава да управлява глобалния си бизнес и кина както обикновено без прекъсване.

Планът, подаден пред американския съд по банкрути в Тексас, тепърва трябва да бъде одобрен.

Cineworld, която се очаква да излезе от Глава 11 през първата половина на 2023 г., каза, че всяка сделка в резултат на маркетинговия процес може да забави излизането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 11.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още