IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кунг-фу панда 4“ е най-гледаният филм и в българските кина през уикенда

„Дюн: част втора“ генерира приход от 1,63 млн. лв. за по-малко от три седмици

17:57 | 18.03.24 г.
Снимка: DreamWorks Animation/Universal Pictures
Снимка: DreamWorks Animation/Universal Pictures

За първи си уикенд на екран анимацията „Кунг-фу панда 4“ се превърна в най-гледаното заглавие в българските кина, сочат обобщените данни на киносалоните. В четвъртата част от историята за пандата По героят е избран да стане духовен водач в Долината на мира. За целта обаче първо трябва да намери нов воин дракон, когото да обучи, докато междувременно зла магьосница решава да призове всички злодеи, които По е победил по пътя си до момента. Филмът е привлякъл към българските киноекрани 45 526 зрители и е донесъл приход в размер на 634 871 лв.

На второ място тази седмица е „Дюн: част втора“. За по-малко от три седмици на българските екрани втората част от епичната научна фантастика на Дани Вилньов по едноименния роман на Франк Хърбърт е привлякла 111 747 зрители и приход в размер на 1,63 млн. лв.

Трети сред най-гледаните филми тази седмица е „Артър“ – второто премиерно заглавие за уикенда. Той разказва историята на професионалиста в сферата на приключенските състезания Майкъл Лайт (изигран от Марк Уолбърг) и уличното куче Артър. Филмът е създаден по истинския случай за състезание по 700-километрово планинско трасе, в което състезателят се сприятелява с бездомно куче, което взема със себе си на приключението, което ще се окаже предизвикателство отвъд границите на възможностите му.

За първия си уикенд на екран „Артър“ е привлякъл 1037 зрители и е донесъл приход от 26 709 лв.

На четвърто място в седмичната класация е ужасът „Кошмари на Queen Mary“, който разказва за мистериозно убийство на кораба Queen Mary през 1938 г., като съдбата на семейство от миналото се преплита със съдбата на семейство, решило да посети лайнера в наши дни. Филмът е премиерен за този уикенд и е гледан от 2107 зрители, донасяйки приходи в размер на 26 569 лв.

На пета позиция е още един хорър филм – „Чонси“. Общо за двете си седмици на екран ужасът за плюшеното мече Чонси, което се оказва много различно от детска играчка, е гледан от 8039 зрители и е донесъл приходи от 97 828 лв.

На шесто място е семейната анимация „Кучета в операта“, в която, бягайки от кучкарите, бездомното куче Самсон попада в операта и се запознава с красивата Марго – домашния любимец на прима балерината Анастасия. Двамата се впускат в шеметно преследване на крадец, отмъкнал от гримьорната на Анастасия тиара, принадлежала на кралицата. Филмът е гледан от 14 739 зрители, донасяйки приход в размер на 167 593 лв.

На седма позиция е последната премиера от седмицата – „Надпревара за слава“. Филмът по действителен случай разказва за световния рали шампионат от 1983 г., когато един срещу друг се изправят отборите на „Ауди“ и „Ланча“. Филмът е гледан от 1034 зрители, носейки приходи от 13 884 лв.

На осмо място е френският „Тримата мускетари: Милейди“, в който участват звезди като Венсан Касел, Ромен Дюри и Ева Грийн. За две седмици той е привлякъл към екраните 4554 зрители, донасяйки приходи от 57 362 лв.

На девета позиция е филмът на Йоргос Лантимос „Клети създания“ с 4 награди „Оскар“, включително за главна женска роля за Ема Стоун. От премиерата си преди два месеца филмът е гледан от 31 214 зрители и е донесъл приходи от 413 778 лв.

На десета позиция е романтичната комедия „Обичам да те мразя“, която е на екран в България от 10 седмици и за този период е гледана от 31 214 зрители, носейки приходи от 413 778 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 18.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още