IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манга анимация е най-гледаният филм в българските кина

В тазседмичната класация е и българският филм „Уроци по немски“, създаден през 2020 г.

08:12 | 27.02.24 г.
Снимка: Crunchyroll
Снимка: Crunchyroll

Манга историята Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - To the Hashira Training е най-гледаният филм в българските кина този уикенд, сочат обобщените данни на киносалоните у нас.

Мрачната фентъзи екшън анимация е продължение на поредицата за Танджиро Камадо, позната от телевизионен сериал, популярен сред феновете на мангата. За премиерния си уикенд филмът е гледан от 4086 зрители и е донесъл приходи в размер на 56 112 лв.

На второ място е най-гледаното заглавие от миналата седмица – „Мадам Уеб“. Актрисата Дакота Джонсън влиза в ролята на Касандра Уеб – парамедик от Ню Йорк. След близка среща със смъртта тя се сдобива с ясновидски способности. Историята за едноименната героиня на Marvel Comics не се радва на добри отзиви от критиката, за сметка на това продължава да е сред най-гледаните заглавия у нас. За двете си седмици на екран филмът е привлякъл общо 14 247 зрители и приходи в размер на 202 788 лв.

На трето място е второто премиерно заглавие за тази седмица – „Кучета в операта“. В началото на XX в. в Ню Йорк в опит да се измъкне от ловци на бездомни животни, улично куче на име Самсон се скрива в прочутата Метрополитън опера, където среща Марго – домашният любимец на примабалерината Анастасия. Двамата попадат в приключение с открадната корона, принадлежала на английската кралица. Семейният филм е гледан от 3599 зрители и е донесъл приходи в размер на 40 698 лв.

На четвърто място е третата премиера за седмицата – „Тримата мускетари: Д'Артанян“. Френският филм за Атос, Портос и Арамис и Д'Артанян обединява на големия екран звезден състав: Ева Грийн, Венсан Касел, Ромен Дюри и Луи Гарел. Той е гледан от 3018 зрители и е донесъл приходи в размер на 40 636 лв.

На пета позиция е българският „Уроци по немски“. В главната роля е Юлиан Вергов (Никола), който планира да замине за Германия, но колкото по-близо е заминаването, толкова по-трудно изглежда то. За ролята си Вергов беше удостоен с наградата за най-добър актьор на 42-рия Международен филмов фестивал в Кайро. Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Веснаков излиза на голям екран 4 години след създаването си и е привлякъл 2732 зрители за седмицата и 29 820 лв. приходи.

На шесто място е биографичната музикална драма „Боб Марли: One Love“, която за две седмици е привлякла приходи в размер на 113 587 лв. и 8746 зрители.

На седма позиция е другият български филм в класацията – „Пулсът на танца“, който е на голям екран от три седмици. Историята за живота на професионални танцьори е привлякла общо 18 308 зрители и приходи в размер на 215 841 лв.

Осма е романтичната комедия „Обичам да те мразя“, която вече е натрупала 200 млн. долара в световния боксофис и се подрежда по приходи сред най-доходоносните заглавия от последните години. Филмът е на българските екрани от 12 януари и вече е гледан от 48 060 зрители, носейки приходи от 621 659 лв.

На девето място е „Уонка“, който продължава да е в класацията повече от два месеца след премиерата си. Филмът с Тимъти Шаламе е гледан от 72 025 зрители, носейки приходи от 879 831 лв.

Десетата позиция е за екшънът с Джейсън Стейтъм „Пчеларят: Смъртна присъда“. Той е гледан от 57 975 зрители и е привлякъл приходи в размер на 774 861 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:12 | 27.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още