IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционери в Adidas подкрепиха идеята Бьорн Гулден да бъде неин шеф

В петък стана ясно, че Гулден ще напусне поста на главен изпълнителен директор на Puma в края на годината

16:38 | 05.11.22 г.
Снимка: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Снимка: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Голям инвеститор в Adidas подкрепи идеята напускащият главен изпълнителен директор на Puma Бьорн Гулден да поеме управлението на конкурентната германска спортна компания, съобщава Bloomberg.

Гулден „е благодат за Adidas”, заяви Инго Спайх, ръководител на корпоративното управление в Deka Investment във Франкфурт, голям акционер в Adidas. 57-годишният Гулден носи „необходимите умения на пазарите и капиталовите пазари“, каза Спайх в изявление по имейл.

Deka е един от няколкото акционери, призоваващи за нов главен изпълнителен директор на Adidas, който е по-силно настроен към творческата страна на създаването на популярни нови спортни обувки и дрехи.

Union Investment в петък също заяви подкрепата си. Постиженията на Гулден в Puma са впечатляващи, като той превърна по-малката спортна компания в един от най-силните играчи на индустрията, заяви Томас Йокел, фонд мениджър в Union, по имейл. Гулден „би бил идеалният наследник“, добави той.

Puma съобщи в петък, че мандатът на Гулден като главен изпълнителен директор ще приключи през декември и че избира Арне Фройнд – главния търговски директор, да наследи позицията в началото на следващата година. Гулден е „потенциален наследник“ на сегашния главени изпълнителен директор Каспер Рорстед, заяви Adidas по-късно през деня. Акциите ѝ поскъпнаха с 30%, след като инвеститорите приветстваха перспективата за лидер, който повиши авторитета на Puma сред модните любители и спортисти.

Adidas през август започна да търси заместник на Рорстед, преди договорът му да изтече. Оттогава компанията предупреждава, че непродадените обувки се трупат и прекъсва отношенията си с Йе, известен преди като Кание Уест.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:21 | 05.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още