IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Next дава пореден добър сигнал на инвеститорите

Компанията отново повиши прогнозата за печалбата си

13:24 | 01.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Британската верига за дрехи и стоки за дома Next повиши прогнозата за печалбата си за четвърти път през последните месеци, след като приходите ѝ от продажби са нараснали повече от очакваното през третото финансово тримесечие, пише Bloomberg.

Търговецът на дребно повиши прогнозата си за печалбата преди данъци за цялата година с 10 млн. паунда (12 млн. долара) до 855 млн. паунда, стана ясно от новия му финансов отчет. Продажбите от немалени стоки са нараснали с 4% през периода от август до октомври, надхвърляйки прогнозите.

Преди началото на борсовия ден цената на акциите на компанията нарасна с 3,6%. От началото на годината стойността на книжата се е увеличила с около една пета.

По-хладното време във Великобритания дава тласък на потребителския апетит за дрехи на Next. Графика: Bloomberg По-хладното време във Великобритания дава тласък на потребителския апетит за дрехи на Next. Графика: Bloomberg

Next, която е смятана за ключов показател за състоянието на британските търговци на дребно, се радва на силно представяне, тъй като свързаните с инфлацията увеличения на заплатите подтикнаха хората да купуват повече дрехи. Необичайно топлото време през есента доведе до нестабилност на продажбите на седмична база, но те са се повишили през втората половина на октомври, когато Великобритания беше застигната от голяма буря.

Next се превърна във важен играч в търговията на дребно в Обединеното кралство. Миналия месец търговецът на дребно придоби марката за дрехи FatFace за 115 млн. паунда, ставайки част от вълната от скорошни придобивания, които включват модния лейбъл Joules, марката стоки за дома Cath Kidston и онлайн магазина за мебели Made.com. Освен това Next засили контрола си над британската модна къща Reiss.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още