IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hugo Boss записа силни приходи въпреки по-слабото потребителско търсене

Усилията на компанията да се върне към успеха вече дават плодове

18:04 | 02.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Hugo Boss отчете приходи от продажби, които надминаха прогнозите на анализаторите, след като усилията на германския производител на дрехи да се върне към успеха дават плодове, пише Bloomberg.

През третото тримесечие приходите на компанията са се увеличили с 15 на сто при постоянни валути, обяви търговецът на дребно. Hugo Boss също така потвърди прогнозата за годишните си приходи от продажби, като очаква те да са в диапазона от 4,1 млрд. до 4,2 млрд. евро. Цената на акциите нарасна с 5,2%, като е напът да запише най-големия си еднодневен ръст от повече от година.

Модният производител успя да преодолее спада на потребителското доверие досега, като разчита на клиентите на луксозни стоки, които държат на изискваното ежедневно облекло.

Компанията обнови марките си Hugo и Boss преди две години. Това се случи под ръководството на бившия лидер на Tommy Hilfigher Даниел Гридер. По този начин компанията засили позициите си сред младите купувачи и започна да увеличава пазарния си дял.

Приходите от продажби на дамско облекло са нараснали с 24%. Hugo Boss обаче се нуждае от по-голямо присъствие в този сегмент, който в момента носи около 10% от приходите на компанията, твърди анализаторът на Bloomberg Intelligence Фердинандо Легиери.

Акциите на Hugo Boss са загубили една пета от стойността си през последните три месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още