IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Converse започна съкращения на служители

Ходът е част от намаляването на общата работна сила на Nike с 2%

11:24 | 15.05.24 г.
Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg
Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

Converse съкращава работни места, докато компанията майка Nike се разделя със служители в различни подразделения, опитвайки се да спести разходи, пише Bloomberg.

Nike прилага план за намаляване на разходите с 2 млрд. долара, който включва съкращаване на 2% от работната сила. Съкращенията засегнаха централата в Орегон в рамките на два кръга, а процесът се очаква да приключи до края на фискалната година, гласи вътрешна бележка, разгледана от Bloomberg News.

Базираната в Бостън Converse има собствени звена за разработка на продукти, верига на доставките и маркетингови функции, които са специфични за бранда. Марката не използва технологии от Nike в своите продукти.

Converse „пренастройва някои от нашите екипи, за да поддържа по-добре бъдещия растеж“, коментира говорител на звеното. „Можем да потвърдим, че общите промени в работната сила на Converse са сключени в цялостния план за намаляване на броя на служителите на Nike с 2%”.

Към май миналата година Nike имаше близо 84 хил. служители по цял свят. Converse, известна със своите маратонки Chuck Taylor и One Star, носи около 5% от общите приходи от продажби на Nike.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 15.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още