IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft съкращава служители и очаква забавяне на растежа

Компанията трябва да обяви финансовия си отчет на 25 октомври

10:15 | 18.10.22 г.
Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg
Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Говорител на американския технологичен гигант Microsoft потвърди, че компанията освобождава допълнителни служители, тъй като се очаква приходите на разработчика на софтуер да се забавят поради по-слабите продажби на лицензи за Windows за компютри, пише CNBC.

Този ход е в съответствие с усилията на големи и малки технологични компании за намаляване на разходите. Meta Platforms и Salesforce са сред гигантите в Силициевата долина, които забавиха темпа на наемане на кадри тази година, докато Coinbase, Netflix и други дори прибягнаха до съкращения.

„Подобно на всички компании, ние редовно оценяваме нашите бизнес приоритети и правим структурни корекции спрямо тях“, обяви говорител на Microsoft. „Ще продължим да инвестираме в нашия бизнес и да наемаме в ключови области на растеж през следващата година“.

Новината беше обявена по-малко от три месеца, след като Microsoft заяви, че е съкратила по-малко от 1% от служителите си.

През юли Microsoft каза, че очаква около 10% ръст на приходите за първото фискално тримесечие, което е по-бавно от темпа за последните повече от пет години. Компанията ще обяви официалните си финансови резултати на 25 октомври.

Axios, която в понеделник обяви съкращенията на Microsoft, каза, че те са засегнали по-малко от 1000 души. Изданието се позовава на анонимен източник.

Технологичните компании се сблъскват с комбинация от фактори, които влияят на финансовото им представяне – от ускоряващата се инфлация до несигурностите около войната в Украйна и увеличаването на лихвените проценти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 18.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още