IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit ще съкрати 5% от персонала си

Приоритетите на компанията включват „достигане на печалба през следващата година" и финансиране на данни и API инструменти за модераторите

08:44 | 07.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Reddit Inc. съкращава около 5% от персонала си и намалява плановете си за наемане на служители, тъй като стартъпът се фокусира върху бъдещия си растеж. Операторът на онлайн форуми премахва около 90 длъжности на пълен работен ден, става ясно от видяна от Bloomberg News бележка, изпратена до персонала от главния изпълнителен директор Стив Хъфман. Компанията има около 2000 служители на пълно работно време. Reddit също така ще намали плановете си за наемане на нови служители до 100 позиции в сравнение с предишните 300.

„Екипът и аз преразгледахме и коригирахме плана си до края на 2024 г.", пише Хъфман в бележката. „Имахме солидна първа половина на годината и това преструктуриране ще ни даде възможност да пренесем тази инерция през втората половина и след това“.

Хъфман заяви, че приоритетите на компанията включват „достигане на печалба през следващата година" и финансиране на данни и API инструменти за модераторите на платформата. Компанията планира да увеличи цените за разработчиците на приложения от трети страни и заяви, че „трябва да получи справедливо заплащане", за да продължи да ги поддържа.

Reddit, социалната медийна платформа, която помогна за подхранването на борсовата мания по т. нар. меме-акции преди две години, подаде поверително заявление за първично публично предлагане в края на 2021 г. Но първичните публични предлагания се забавиха на фона на банковите сътресения и рисковете от икономическа рецесия. 

Технологичната индустрия съкращава персонал от миналата година насам, след като по време на пандемията имаше свръхнаемане. По данни на Challenger, Gray & Christmas технологичните компании са обявили около 136 800 съкращения на работни места през годината до май, което е повече от всяка пълна година от 2001 г. насам. Reddit е една от малкото компании, които все още не са обявили големи съкращения. 

В средата на 2021 г. Reddit заяви, че е оценена на около 10 млрд. долара, след като набра над 400 млн. долара от дългогодишния инвеститор Fidelity Investments.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 07.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още