IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Reddit ще ползва новото си финансиране за международна експанзия

Reddit обяви в четвъртък, че ще набере до 700 млн. долара при оценка от над 10 милиарда долара

10:34 | 16.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Reddit ще използва новото си финансиране, за да разшири международното си присъствие и да създаде повече видове съдържание, каза съоснователят и главен изпълнителен директор Стив Хъфман пред CNBC.

„Първата задача е да направим Reddit страхотен. Да направим Reddit по-бърз, по-подходящ, да помогнем да сработи за повече хора“, каза Хъфман за плановете на компанията . „И тогава ще гледаме към бъдещето, така че интернационализацията е голямото наше усилие. Видеото ще бъде друго наше голямо усилие, така че следване същата стратегия. Просто продължаваме напред“, коментира той. 

Reddit обяви в четвъртък, че ще набере до 700 млн. долара в кръг за набиране на средства от серия F, воден от Fidelity Management, който ще му даде оценка от над 10 милиарда долара, което е повече от три пъти повече от стойността му през февруари 2019 г. Компанията заяви, че вече е събрала 410 млн. долара милиона от Fidelity във втория си кръг за финансиране от началото на годината, когато дребни търговци се уговаряха на платформата ѝ в битката си срещу институциите на Wall Street. Сред инвеститорите ѝ се нареждат компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz, фондове като Sequoia Capital, Tencent Holdings и рап звездата Снуп Дог.

През февруари, малко след задвижваната от Reddit сага с GameStop, сайтът за социалните медии завърши увеличение на капитала, което удвои стойността му до 6 милиарда долара. Reddit също така достигна рекламни приходи в размер на 100 милиона долара за първи път през второто тримесечие на 2021 г., което е ръст от 192% в сравнение със същия период на миналата година.

Reddit, основана през 2005 г., е имала 52 милиона ежедневно активни потребители и 100 хил. общности subreddit към януари по данни на Ройтерс. Прословутият форум на WallStreetBets на сайта вече има повече от 10,7 милиона участници.

„Ако се върнем в миналото, преди 15 години Reddit беше само линкове, а след това добавихме текст и изображения и видео на трети страни и наше собствено видео“, каза Хъфман. „Всеки път, когато добавяме нов тип съдържание, нашите потребители са креативни по нови начини и обикновено по начини, които не можем да предвидим… Очакваме с нетърпение поредната голяма еволюция на Reddit. Мисля, че има версия на Reddit, която е дори по-добре да се гледа, отколкото да се чете. Разбира се, текстът също няма да отпадне", посочи той.

Reddit все още изостава в растежа си от други големи сайтове за социални медии. Последната му оценка изглежда ниска спрямо оценката на Twitter за 51,7 милиарда долара и 206 милиона ежедневно активни потребители, които могат да се монетизират, към второто тримесечие, и оценката на Facebook за 1 трилион долара към затварянето на пазара в петък, и 1,9 милиарда дневни активни потребители през юни. И двата технологични гиганта съществуват приблизително толкова дълго, колкото и Reddit. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още