IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата серия iPhone 15 вероятно ще влезе в продажба на 22 септември

Премиерата на устройствата ще бъде седмица по-рано

18:07 | 07.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Следващото поколение смартфони на Apple – iPhone 15 – се очаква да бъде пуснато в продажба около 22 септември, пише Bloomberg.

Когато компанията представя новите модели, това се случва на събития, които обикновено се гледат от милиони хора по света. Анализаторите се фокусират върху премиерите на новите поколения телефони като начин за предсказване на потребителските разходи. От своя страна, потребителите следят новите функции, които компанията обявява.

Датата на продажбите ще бъде предшествана от събитие, което ще се проведе седмица по-рано – на 12 или 13 септември.

При обявяването на резултатите си за третото фискално тримесечие компанията обяви, че приходите ѝ от продажбата на iPhone са спаднали с 2% до 39,67 млрд. долара.

„Индустрията за смартфони в САЩ е трудна в момента“, коментира главният изпълнителен директор Тим Кук пред CNBC.

Сегашното поколение iPhone 14 беше тежко засегнато от свързаните с Covid-19 производствени проблеми в заводите на Foxconn в Китай, които повлияха на продажбите по време на празничния сезон през 2022 г. Apple работи по диверсифицирането на веригата на доставките си в Югоизточна Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 07.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още