IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новината за влизането в S&P 500 тласна нагоре цената на акциите на Uber

Компанията ще се присъедини към индекса на 18 декември

21:02 | 04.12.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Michaela Vatcheva/Bloomberg
Снимка: Michaela Vatcheva/Bloomberg

Цената на акциите на Uber нарасна с повече от 5% в понеделник, спед като S&P Dow Jones Indices в петък обяви, че компанията за споделено пътуване е избрана да се присъедини към S&P 500, пише CNBC.

Мястото на Uber в индекса няма да бъде официално до 18 декември, гласи съобщение до медиите. Въпреки това обичайно цената на акциите се покачва в такива моменти, тъй като инвеститорите знаят, че мениджърите на индексни фондове, които следят S&P 500, ще прибавят книжата в портфолиото си. Uber ще замени Sealed Air Corp. в S&P 500.

Анализатори от Oppenheimer повишиха целевата цена на акциите от 65 до 75 долара за брой. Те твърдят, че влизането на Uber в индекса вероятно ще подобри настроенията на инвеститорите относно възвръщаемостта.  

„След включването очакваме Uber да се насочи към растеж и обратно изкупуване на акции, които могат да подобрят настроенията на инвеститорите за растеж/възвръщаемост през 2024 г.“, пишат анализаторите в бележка от неделя.

Участниците в индекса трябва да имат печалба за последното тримесечие и общо през предходните три тримесечия, съгласно правилата на S&P. Uber отчете нетна печалба от 221 млрд. долара при 9,29 млрд. долара приходи за третото тримесечие. През последните четири тримесечия пък генерира над 1 млрд. долара печалба.

Uber също така има пазарна капитализация от около 118 млрд. долара, което надхвърля критериите на S&P, че компаниите трябва да имат коригирана пазарна капитализация от поне 14,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 04.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
petqgocheva
преди 4 месеца
iskate li pak da si proverite cifrite za netna i godishna pechalba? 200 miliarda kam 9???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още