IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry се отказа от листването на IoT бизнеса си

Компанията вече има нов главен изпълнителен директор

21:00 | 11.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Канадската технологична компания BlackBerry назначи ръководителя на звеното си за киберсигурност Джон Джаматео за главен изпълнителен директор и отложи плана си за отделяне на своя бизнес за интернет на нещата (IoT), предава Ройтерс.

След месеци на обмисляне на стратегически варианти за своите бизнеси, през октомври компанията каза, че ще отдели звената си за IoT и киберсиурност и ще се насочи към първично публично предлагане на първото от тях през следващата фискална година.

Въпреки това днес BlackBerry заяви, че след преосмисляне на решението си, все пак само ще отдели двата бизнеса.

Промяната в плановете се случва в момент на слабо представяне на наскоро листнати компании като Birkenstock, дизайнера на чипове Arm Holdings и приложението за доставка на хранителни продукти Instacart/Maplebear.

BlackBerry също така ще опрости централизираните си корпоративни функции, така че всяко бизнес звено да може да работи самостоятелно, да бъде рентабилно и с положителен паричен поток.

Джаматео, чието назначение влиза в сила незабавно, се присъедини към BlackBerry през октомври 2021 г. като президент на бизнеса с киберсигурност. Той наследява поста на Джон Чен, който се оттегли през ноември след цяло десетилетие начело на компанията.

Ричард Линч, директор от борда на BlackBerry, служи като временен главен изпълнителен директор след напускането на Чен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:53 | 11.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още