IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal ще съкрати 2500 служители

Компанията се разделя с общо 9% от работната си сила

13:51 | 31.01.24 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията за разплащания PayPal Holdings планира да съкрати около 2500 работни места, или 9% от глобалната си работна сила, през тази година, разкрива писмо от главния изпълнителен директор Алекс Крис, разгледано от Ройтерс.

В писмото до служителите новоназначеният лидер на PayPal казва, че е взето решение за връщане на компанията до „правилния размер“ чрез директни съкращения и премахване на отворени позиции през годината. Засегнатите работници ще бъдат уведомени до края на седмицата.

„Ще направим това, за да достигнем правилния размер на нашия бизнес, което ще ни позволи да действаме с необходимата скорост, за да предлагаме необходимото на нашите клиенти и да стимулираме рентабилен растеж“, пише Крис в писмото.

След края на борсовата търговия снощи компанията публикува текста и на своя уебсайт. Акциите на PayPal завършиха сесията с 0,13% понижение на цената.

През ноември Крис обеща да направи финтех гиганта по-икономичен, като намали разходите му.

Инвеститорите се надяват, че Крис, който преди това беше старши директор в софтуерната компания Intuit, ще съживи акциите на PayPal. През миналата година цената им спадна с близо 14 на сто и пропусна възстановяването на технологичния сектор.

Миналата седмица PayPal обяви, че пуска нови продукти с изкуствен интелект, както и функция за плащане с един клик.

Междувременно конкурентът Block, който е ръководен от съоснователя на Twitter Джак Дорси, също е започнал да съкращава служители през миналата седмица. Ходът е част от разкритите по-рано планове за намаляване на броя на работниците и свиване на разходите, твърди източник на Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 31.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още