IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft съкращава 1900 работни места в своя бизнес с видеоигри

Съкращенията представляват около 8% от целия персонал на звеното

18:50 | 25.01.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Microsoft Corp. ще съкрати 1900 души в подразделенията си за видеоигри, включително в Activision Blizzard, която закупи за 69 млрд. долара при придобиване, приключило в края на миналата година, съобщава Bloomberg.

В имейл до персонала, шефът на гейминг звеното на Microsoft Фил Спенсър пише, че съкращенията представляват около 8% от общо 22 000 служители на компанията. The Verge първи съобщи новината. Други компании за видеоигри, включително Riot Games, също предприеха масови съкращения.

„Заедно определихме приоритети, идентифицирахме области на припокриване и гарантирахме, че всички сме съгласувани с най-добрите възможности за растеж“, пише Спенсър.

Blizzard Entertainment също извършва големи промени като част от съкращенията, отменяйки игра с кодово име Odyssey, като междувременно се разделя с президента Майк Ибара и главния дизайнер Алън Адам, съосновател на компанията.

В бележка до персонала президентът на Microsoft Studios Мат Бути изтъква, че Ибара „е решил да напусне компанията“. На събитието BlizzCon през ноември Ибара посочи в интервю, че иска да остане в компанията за дълго време.

В четвъртък Ибара обяви напускането си в публикация в социалната платформа X, известна преди като Twitter. „След като прекарах над 20 години в Microsoft и участвах в придобиването на Activision Blizzard, е време (отново) да стана най-големият фен на Blizzard отвън“, пише той.

Мерките са факт само три месеца, след като Microsoft финализира придобиването на Activision Blizzard. В имейл до персонала, шефът на Activision Publishing Роб Костич пише, че съкращенията са направени „за да пренастроим нашите ресурси за бъдещето“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 25.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още